Hoe pak je gericht de innerlijke oorzaak van levensklachten aan?

 

Als we, bewust of onbewust, last hebben van het verleden kan er onderliggend sprake zijn van (micro)trauma, wat een grote invloed kan hebben op onze fysieke en mentale gezondheid. Het is diep ingebed in ons brein en onderbewuste. Maar de spanning zit ook in ons lichaam opgeslagen.

De reactie op (micro)trauma vormt een overlevingsstrategie waar we de ene dag meer last van kunnen hebben dan de andere dag. Soms ontstaat het in de vroege jaren, soms wat later. In de Body Mind Release noemen we dit ‘ballast’. En met die ballast gaan we aan de slag in mijn coachingstrajecten. Body Mind Release vormt de basis van mijn begeleiding. Het helpt je de innerlijke oorzaken van jouw levensklachten gericht aan te pakken. Zo ervaar je snel innerlijke rust, hernieuwde energie, positiviteit en persoonlijke groei. En binnen enkele weken sta jij weer in je eigen kracht!

De trajecten zijn altijd op maat: ik kijk wat bij jou past en wat voor jou werkt!
Ik ben gepassioneerd over het systematisch ontrafelen van complexiteit, waardoor ik helderheid breng in de kern van het probleem. Ik help je jouw ballast te elimineren en te worden wie je werkelijk bent! Een belangrijk onderdeel daarin is zelfverantwoordelijkheid. Ik ondersteun je volledig, maar je moet het uiteindelijk zelf doen.

Wat als ik je vertel dat je door middel van Body Mind Release in staat bent - en dit is tevens
een Tool for Life - deze ballast kan elimineren en weer te zijn wie je werkelijk bent?

Oh ja, en wat deze therapie uniek maakt;
We praten niet , maar doen!

Je kunt het inzetten bij klachten als: Stress & Chronische vermoeidheid en slecht slapen / Negatieve gedachten en piekeren / Burn-out klachten en depressiviteit / Fysieke klachten / Je staat stil, komt niet vooruit / Afhankelijk van andere mensen (beïnvloedbaar) / Onderzoek naar de effectiviteit van de Body Mind Release methode laat voor 93% zeer positieve resultaten zien. Cliënten waarderen de effectiviteit van de behandeling gemiddeld met een 9,1.

Diverse onderzoeken tonen aan dat deze ballast voor 95% bepaalt hoe jij je voelt, denkt, gedraagt, handelt én in het leven staat. Het beïnvloed dus direct de keuzes die jij maakt in jouw leven en de mate van stress en spanning die jij ervaart in bepaalde situaties. Het bepaalt tot wie jij je aangetrokken voelt en zelfs of iets wel of niet lukt in jouw leven.

Ballast die we hebben opgedaan en waar we, wanneer we getriggerd worden, op reageren:

Je wordt overspoeld door gevoelens en impulsen. Het emotionele geheugencentrum slaat alarm.
Je hartslag gaat omhoog en spieren spannen zich aan. Het denken wordt geblokkeerd, omdat alle energie is gericht op overlevingsreacties als vechten, vluchten of bevriezen.

In de meeste gevallen 'wimpelen' we ons gedrag weg en gaan we gewoon door. Toch zijn dit belangrijke signalen. Als we vervolgens fysieke en/of mentale klachten krijgen dan komt dat dus niet zomaar uit de lucht vallen. Soms hebben we iets jarenlang onderdrukt!

Trauma en microtrauma en ons gedrag is een boeiend gebied. Hoe meer we ontdekken en weten, hoe meer ik de noodzaak voel om mijn kennis te delen. Echt niemand blijft verschoond van (micro)trauma. Het is diep ingebed in ons brein en onderbewuste. De reactie op trauma en microtrauma vormt een overlevingsstrategie waar we de ene dag meer last van kunnen hebben dan de andere dag.

Soms ontstaat het in de hele vroege jaren, soms wat later. Allemaal hebben we onze butsen opgedaan die er voor gezorgd hebben dat we denken zoals we denken, doen zoals we doen en handelen zoals we handelen en soms hebben we daarin een 'reset' nodig!

Trauma Trainingen (Marjon Kuipers MSc & Ingrid de Jong MSc)

Body Mind Release Therapeut (Hans de Waard)

113 Zelfmoordpreventie (getraind en gewerkt)

NLP (New Life University)

Science of Wellbeing (Yale)


Via mijn werkgever ben ik bij Yvonne terecht gekomen doordat ik last had van stress gerelateerde klachten. Eigenlijk vanaf het eerste moment dat ik Yvonne ontmoette was er vertrouwen en een klik. Yvonne is een hele speciale en lieve vrouw die je heel goed aanvoelt. 

Ze heeft me twee maanden begeleid en eigenlijk iedere week ging het steeds een stuk beter! Wat ik fijn vond is dat je tijdens deze therapievorm niet ellenlang hoeft te praten, het is vooral doen in plaats van praten. Er zijn heel wat oude pijnen/angsten uit mijn innerlijke laatjes opgeruimd en dat voelt echt super goed!

Na 1 maand kwam er weer rust in mijn hoofd en lijf en mijn stress klachten en migraine namen af. 

Inmiddels schrijf ik dit nu 2,5 maand na het BMR traject en ik ben van elke week migraine naar 1 keer in de afgelopen 2,5 maand gegaan. Ik voel me zoveel sterker en positiever! 

Yvonne, heel erg bedankt wat je voor me hebt gedaan! Je bent echt een super mooi mens! 


Soms komt er, geheel onverwacht, iemand in je leven die je hart overrompelt om je leven voor altijd te veranderen. Mijn therapeut, Yvonne, kwam in mijn leven.. Ze heeft mij twee maanden begeleid en ik voel me nu zoveel beter over mezelf! Toen ze het einde van mijn traject aankondigde, besefte ik dat ik beter was.

Ik heb zoveel geluk dat ik haar heb gevonden. Ze heeft mijn hele leven veranderd! Ik accepteer mezelf nu volledig zoals ik ben EN ik hou van mezelf! Heb weer geluk gevonden, richting, doel én de liefde!

Ik voel me zoveel sterker en goed, zo heb ik mij nog nooit gevoeld omdat ik jarenlang mij eerder dood dan levend voelde. Ik durf nu te zeggen dat ik depressief was en na vele gesprekken met diverse specialisten merkte ik dat het mij niks hielp. Ik wilde er niet meer over praten! Ik wilde door met mijn leven maar er zat te veel in mijn rugzakje. Yvonne hielp mij met het loslaten van oude pijn en het terughalen van positieve gedachten en overtuigingen. Over mezelf en over het leven. Ik werd weer wakker en ik heb mijn leven terug gekregen! Het is alsof het mij een tweede kans gaf om te leven, een totale reset!

Heel erg bedankt voor alles wat je hebt gedaan ❤


Voordat ik aan de BMR therapie begon, had ik niet echt grote issues. Ik vroeg mij dan ook af of het iets voor mij zou kunnen betekenen. Wel had ik steeds terugkerende patronen en een aantal hardnekkige overtuigingen waar ik in mijn dagelijks leven en mijn bedrijf last van had.

Gedurende de therapie (wat voor mij eigenlijk als een te ‘zwaar’ woord voelt) merkte ik geleidelijk aan veranderingen en kreeg ik een aantal mooie inzichten. Yvonne’s rustige en duidelijke uitleg tijdens de sessies heb ik als zeer prettig ervaren. 

Ik ervaar zoveel meer rust, in alles! Vanuit rust neem ik nu beslissingen wat maakt dat ik gerichte - en juiste - keuzes maak in plaats van ‘maar wat te doen’. wat ik voor heen onbewust wel deed. Daarnaast weet ik nu veel beter wat ik wil. én weet mijn grenzen veel beter aan te geven. De dingen doen zoals ik het wil, op míjn manier en niet op de manier hoe anderen vinden dat het moet of hoort.

Kortom, nu alle afleiding weg is, is er meer rust in mijn hoofd, mijn gezin, mijn relatie en mijn werk. Kortom: meer rust in mijn leven! Had ik dit maar veel eerder gedaan!

Vorig jaar ben ik in een burn-out terecht gekomen. In de eerste instantie had ik hulp gezocht bij een psycholoog. Dit hielp mij echter niet verder. Erover praten hielp mij niet en ging op zoek naar wat voor mij wel zou werken. Ik ben begin december 2021 gestart onder begeleiding van Yvonne en een maand later voelde ik ineens een verandering.

Hoe en wat daar kon ik niet direct mijn vinger leggen, maar ik voelde me opgewekter en kreeg meer energie om dingen te ondernemen.

Yvonne luisterde met oprechte interesse naar me en gaf me weer moed om door te gaan. Inmiddels zijn we alweer enkele maanden verder en kan ik zeggen dat ik flinke vooruitgang heb geboekt. Ik ben positiever, heb meer energie en durf weer plannen te maken voor de toekomst.

Yvonne, ik ben je zeer dankbaar voor je bijdrage en liefdevolle begeleiding! Het enthousiasme en je passie heeft mij weer op de juiste rit geholpen. Ik kan BMR dan ook iedereen aanraden, want iedereen draagt ballast bij zich ook al ervaar je daar niet direct problemen bij.


Ik had nog nooit van Body Mind Release Therapie gehoord en had na het lezen over deze methode zo mijn bedenkingen, wellicht te althernatief voor mij want ik geloof in God en dacht, dit past niet bij mij.

Toen kwam Yvonne op mijn pad. Zij wist mijn interesse te wekken en niet veel later volgde een intake gesprek. Dit zou wel eens kunnen werken voor mij want ik liep op een aantal vlakken vast en wat ik ook deed, ik ging eerder achteruit dan vooruit, frustrerend vond ik dat.
Wat ik zo uniek aan deze therapievorm vond is dat ik niet meer hoefde te praten! In plaats daarvan gingen we een grote schoonmaak houden. Een innerlijke schoonmaakbeurt. Ik had wel vaker dingen losgelaten maar nooit eerder positieve gevoelens en overtuigingen teruggehaald.

Het effect van deze therapie was boven mijn verwachting. Ik ben dankbaar dat Yvonne op mijn pad is gekomen. Ik heb haar als heel warm, liefdevol en bewogen ervaren.

Yvonne, je bent in mijn ogen een prachtmens en ik wil je graag bedanken voor je liefdevolle begeleiding tijdens dit traject waarin ik mijzelf weer heb teruggevonden waardoor ik weer volledig in mijn eigen kracht ben komen te staan ik de regie weer over mijn leven heb teruggenomen!

Bedankt voor de harde maar liefdevolle aanpak die mij eindelijk uit mijn comfort-zone haalde!


STRESS SPANNING KEUZES MAKEN KNOPEN DOORHAKKEN DRUK IN JE HOOFD ROUWVERWERKING ONAFGEMAAKTE CONFLICTEN EMOTIES EENZAAM SOMBERE GEDACHTEN VEERKRACHT VERTROUWEN INTUITIE TRANSFORMATIE VEERKRACHT GELUKKIG INZICHT VRIJ GELUK PERSOONLIJKE ONTWIKKELING VRIJHEID INZICHT VOELEN KRACHT VOLDOENING BEGRIP ACCEPTATIE GROEI ONTSPANNING ENERGIE KEUZES TEGENSLAG PERSOONLIJKE GROEI INCASSERINGSVERMOGEN REK REKBAARHEID