Wie ben ik?

Mijn leven heeft jarenlang in de overlevingsstand gestaan. Wat hieraan vooraf ging kun je onderaan deze pagina lezen. 


In 2014 eiste dat zijn tol en raakte ik de bodem van de put. Fysiek, emotioneel en financieel bereikte ik een zwaar dieptepunt. Ik raakte alles kwijt: mijn relatie, mijn bedrijf en mijn huis. En ik wist op geen enkele manier hoe ik daar uit moest komen.

Mijn bedrijf waar ik mijn hart en ziel in had gelegd, een zeepmerk met maar liefst tweehonderd verkooppunten en een goedlopende webshop, moest ik noodgedwongen stopzetten. Wat moest ik tegen mijn klanten en leveranciers zeggen? Klanten zoals Parfumerie Douglas?

Gewoon de waarheid!
Ik moest eerlijk zijn, ook naar mijzelf. Juist naar mijzelf!

Het gevolg? Een onbekend en beangstigd pad lag voor me uitgestrekt. Al gauw hielden meerdere grote levensvragen mij bezig:

  • Waarom overkomen mij de dingen die mij overkomen?
  • Hoe kom ik hier uit?
  • Waarom ben ik hier (nog)?

Ik ontdekte mijn innerlijke kracht. Een onuitputtelijk bron die ervoor zorgde dat ik weer naar boven kon veren. Weg van die diepe donkere bodem van de put..
Het was een lange weg waarin ik elke beslissing vanuit mijn intuïtie nam. 
Een lange weg waarin ik alles uit mijn verleden noodgedwongen moest opruimen om boven te komen.

Ik nam:

  • de tijd om mijzelf écht te leren kennen.
  • afscheid van oude gevoelens, overtuigingen.
  • afscheid van hoe ik geprogrammeerd (geconditioneerd) was.

Nooit geweten dat we als mens zo veerkrachtig zijn!

Ik had de reset-knop ingedrukt en had de mogelijkheid om mijzelf volledig opnieuw uit te vinden. Daar heb ik uiteraard lang over gedaan, maar wat ben ik dankbaar en met name trots op hoe ik dat gedaan heb!

Er veranderde veel. Héél veel!

  • In 2015 volgde ik een prachtige sprekersopleiding en vond ik mijn stem om mijn persoonlijke verhaal en kennis te delen middels lezingen: als Keynote-Spreker op congressen en als organisatrice van webinars voor bedrijven. 
  • Ik woon sinds 2017 samen met een geweldige man en hij heeft, ik heb zelf geen kans gehad om kinderen te krijgen, drie leuke meiden!
  • In 2020 opende ik mijn Body Mind Release Therapie praktijk
  • Medio 2021 komt mijn eerste boek uit. 

Jouw lichamelijke en geestelijke gesteldheid is van onschatbare waarde en ze is vele malen sterker dan je op dit moment wellicht denkt. 

Zou je naar aanleiding van mijn verhaal contact met mij willen opnemen voor een coaching of een lezing? Neem dan gerust contact met mij op.

 

Warme groet,
Yvonne


Wat vooraf ging.
Op zeer jonge leeftijd scheidde mijn ouders (7) en op zeer jonge leeftijd (9) verloor ik mijn moeder aan borstkanker. Ook zij was haar moeder jong verloren, de geschiedenis had zich herhaald. En de geschiedenis bleef zich herhalen want ook ik werd als jonge vrouw geconfronteerd met borstkanker. En zelfs tot twee keer toe!
Op mijn 27e en mijn 35ste.

Zeven jaar later volgde de volgende klap toen in 2013 mijn broer plotseling uit het leven stapte. Opnieuw stortte alles wat ik net, en keer op keer, had opgebouwd in. Het bleek de druppel en raakte de bodem van de put. 

Het was 2014 en ik was net 41 geworden. Met de wetenschap dat ik niet dieper kón zakken kon ik maar één ding doen en dat was de controle loslaten. En niet alleen dat. Alles loslaten hoe ik tot dusver geprogrammeerd en geconditioneerd was. 
Het bleek onmogelijk mij nog aan iets vast te houden wat het leven mij tot nu toe geleerd had maar, waar kon ik dan wél op vertrouwen nu ik geen enkel referentiekader meer had?


REACTIES

Reactie plaatsen

Reacties

Narinder
4 jaar geleden

Wij hadden Yvonne uitgenodigd als spreker voor ons evenement Real Talk. Ik had Yvonne een keer horen spreken op een netwerk evenement en het viel mij op hoe zij een publiek mee kan krijgen met haar authentieke verhaal. Die speech duurde misschien 5 minuten maar ik was verkocht.

Tijdens Real Talk duurde het 40 minuten en in die tijd heeft ze vele mannen en vrouwen weten te inspireren met haar verhaal. De weg die zij heeft bewandeld van Nederland naar Frankrijk, haar persoonlijke situaties. Alles heel authentiek, met een duidelijke opbouw en structuur waardoor het publiek zich kan inleven.

Ik raad Yvonne aan als spreker voor mensen/organisaties die een authentiek persoon zoeken met een inspirerend verhaal die een publiek heel goed weet mee te nemen.

Heel erg bedankt Yvonne!

Carmaine Choy -Jansen
4 jaar geleden

Ik heb vandaag Yvonne's verhaal gehoord bij het event Real Talk. Haar verhaal heeft mij diep geraakt. Tegenslag na tegenslag maar niet opgeven was voor haar geen optie.
Haar eerlijkheid, kwetsbaarheid en haar geloof in haarzelf vind ik zo ontzettend mooi. Ik had een brok in mijn keel. Wat een kado om haar te horen spreken, inspirerend en zo motiverend.

Natasja
4 jaar geleden

Vandaag Yvonne haar verhaal gehoord bij real talk in Almere. Wat een inspirerende vrouw! Vooral het onderbuik gevoel is heel herkenbaar. Het heeft mij zeker stof tot nadenken gegeven over wat ik wil met mijn leven.

Diana Skelton
5 jaar geleden

I was impressed by Yvonne's hunger for knowledge and human connection.

Jan van der Meijden
5 jaar geleden

Wie Yvonne ooit heeft horen spreken vergeet haar nooit meer. Haar energie en sprankelende persoonlijkheid, maar ook haar kwetsbaarheid, tovert een glimlach op ieder gezicht. Goed voorbereid, intelligent en lief. Zij is de menselijke factor op een zakelijk evenement en creëert daardoor zowel letterlijk als figuurlijk waarde.

Debritu M. Lusteau
5 jaar geleden

I enjoyed the presentation at OndernemersPrijs Haaglanden. I was happy to see You Yvonne, and to listen to your TOUCHING story at Omarm Diversity Event. Debritu from Moyee coffee!!

Laura Jansen
5 jaar geleden

De dag brak aan dat ik naar het pitchmaster event ging op een zaterdag. De ochtend begon met Yvonne als spreker en dat zal ik in mijn leven niet vergeten. Yvonne heeft op het event haar persoonlijke- en bedrijfservaringen gedeeld. And believe me, daar gaan je haren van overeind staan. Zoveel terror kan een mens niet dragen zou je denken, maar yvonne heeft gewonnen; ze staat met beide benen op de grond. ze staat niet alleen rechtop maar weet haar verhaal/boodschap over te brengen. Yvonne is voor mij een mindset, een licht dat een plek verdient op het podium!

Laura Jansen

Annet Ruth Loos
5 jaar geleden

Yvonne heb ik in de tijd van Pure Buddha leren kennen, als een enthousiaste vrouw die andere motiveerde om er wat van te maken in het leven. Dat had je toen al in je zitten, prachtig vertellen kon je. Een echte doordouwer was je.
Yvonne, Ik heb jouw kracht altijd zo bewonderd. Ondanks alles ging jij altijd door, wist jij het negatieve om te draaien naar het positieve….zo knap.
En kijk waar je nu bent en staat, jij bent gaan doen waar je toen al zo goed in was, vertellen, spreken, motiveren en anderen laten geloven in hun eigen kracht.
Je bent een topvrouw