Rond de eeuwwisseling kreeg ik te maken met grote tegenslag. Ik was op jonge leeftijd (9) al mijn moeder verloren aan borstkanker maar nu werd ik als jonge vrouw zelf geconfronteerd met borstkanker. Nadat ik langzaam uit dat dal was geklommen, kreeg ik zeven jaar later (2007) opnieuw de diagnose borstkanker. Na deze twee grote lichamelijke en geestelijke klappen, volgde in 2013 nog een onverwachte en zeer grote mentale klap, mijn broer pleegde zelfmoord. Alles wat ik had opgebouwd was als een kaartenhuis opnieuw ingestort en raakte ik in 2014 de bodem van de put.

Mijn leven stond jarenlang in overlevingsmodus en eiste nu zijn tol.
Ik zat aan de grond: fysiek, emotioneel en financieel.

De wetenschap dat ik niet verder kon zakken, bracht bij mij een innerlijke kracht naar boven die mij het pad omhoog hielp.

Nooit geweten dat we als mens zo veerkrachtig zijn!

Ik nam (eindelijk) de tijd om mijzelf écht te leren kennen. Ik nam afscheid van hoe ik geprogrammeerd was en gooide alle onnodige ballast overboord. Ik drukte als het ware de reset-knop in.

Er veranderde veel.
Door mijn omstandigheden kon ik geen relatie staande kon houden en kon ik door diverse operaties geen kinderen krijgen. Nu woon ik samen en heb ik drie bonusdochters en ben ik spreker en heb ik als therapeut mijn eigen praktijk. Mijn leven is compleet.

De lichamelijke en mentale dalen waar ik doorheen gegaan ben, hebben wel zijn sporen nagelaten. Mijn energielevel is anders en ik moet oppassen dat ik niet over mijn grenzen heenga. Maar dat is niet erg. Ik heb het tempo van mijn leven daarop aangepast. Als spreker, coach en therapeut probeer ik anderen te helpen en te ondersteunen. Dat geeft veel voldoening.

 

Medio 2021 komt mijn eerste boek uit. Een boek over de zware tegenslagen die hebben plaatsgevonden in mijn leven en over de ontdekking van mijn veerkracht en het zelfgenezend vermogen.

Nu ik weet hoe veerkrachtig ik ben en dat angst geen goede raadgever is, kan ik hier dus altijd op vertrouwen.

Naast het begeleiden van mensen, één op één, die even niet meer weten hoe ze verder moeten, sta ik met passie voor kleine of grote groepen om lezingen en/of workshops te geven over veerkracht en vertrouwen. Een combinatie van mijn persoonlijke levenservaring en mijn opgedane kennis wat maakt dat ik mensen weet te motiveren. 

Wat betreft vandaag wil ik je alvast dit meegeven:
Jouw lichamelijke en geestelijke gesteldheid zijn van onschatbare waarde en ze zijn vele malen sterker dan je op dit moment wellicht denkt. 

Warme groet,
Yvonne

 

REACTIES

Reactie plaatsen

Reacties

Narinder
3 jaar geleden

Wij hadden Yvonne uitgenodigd als spreker voor ons evenement Real Talk. Ik had Yvonne een keer horen spreken op een netwerk evenement en het viel mij op hoe zij een publiek mee kan krijgen met haar authentieke verhaal. Die speech duurde misschien 5 minuten maar ik was verkocht.

Tijdens Real Talk duurde het 40 minuten en in die tijd heeft ze vele mannen en vrouwen weten te inspireren met haar verhaal. De weg die zij heeft bewandeld van Nederland naar Frankrijk, haar persoonlijke situaties. Alles heel authentiek, met een duidelijke opbouw en structuur waardoor het publiek zich kan inleven.

Ik raad Yvonne aan als spreker voor mensen/organisaties die een authentiek persoon zoeken met een inspirerend verhaal die een publiek heel goed weet mee te nemen.

Heel erg bedankt Yvonne!

Carmaine Choy -Jansen
3 jaar geleden

Ik heb vandaag Yvonne's verhaal gehoord bij het event Real Talk. Haar verhaal heeft mij diep geraakt. Tegenslag na tegenslag maar niet opgeven was voor haar geen optie.
Haar eerlijkheid, kwetsbaarheid en haar geloof in haarzelf vind ik zo ontzettend mooi. Ik had een brok in mijn keel. Wat een kado om haar te horen spreken, inspirerend en zo motiverend.

Natasja
3 jaar geleden

Vandaag Yvonne haar verhaal gehoord bij real talk in Almere. Wat een inspirerende vrouw! Vooral het onderbuik gevoel is heel herkenbaar. Het heeft mij zeker stof tot nadenken gegeven over wat ik wil met mijn leven.

Diana Skelton
4 jaar geleden

I was impressed by Yvonne's hunger for knowledge and human connection.

Jan van der Meijden
4 jaar geleden

Wie Yvonne ooit heeft horen spreken vergeet haar nooit meer. Haar energie en sprankelende persoonlijkheid, maar ook haar kwetsbaarheid, tovert een glimlach op ieder gezicht. Goed voorbereid, intelligent en lief. Zij is de menselijke factor op een zakelijk evenement en creëert daardoor zowel letterlijk als figuurlijk waarde.

Debritu M. Lusteau
4 jaar geleden

I enjoyed the presentation at OndernemersPrijs Haaglanden. I was happy to see You Yvonne, and to listen to your TOUCHING story at Omarm Diversity Event. Debritu from Moyee coffee!!

Laura Jansen
4 jaar geleden

De dag brak aan dat ik naar het pitchmaster event ging op een zaterdag. De ochtend begon met Yvonne als spreker en dat zal ik in mijn leven niet vergeten. Yvonne heeft op het event haar persoonlijke- en bedrijfservaringen gedeeld. And believe me, daar gaan je haren van overeind staan. Zoveel terror kan een mens niet dragen zou je denken, maar yvonne heeft gewonnen; ze staat met beide benen op de grond. ze staat niet alleen rechtop maar weet haar verhaal/boodschap over te brengen. Yvonne is voor mij een mindset, een licht dat een plek verdient op het podium!

Laura Jansen

Annet Ruth Loos
4 jaar geleden

Yvonne heb ik in de tijd van Pure Buddha leren kennen, als een enthousiaste vrouw die andere motiveerde om er wat van te maken in het leven. Dat had je toen al in je zitten, prachtig vertellen kon je. Een echte doordouwer was je.
Yvonne, Ik heb jouw kracht altijd zo bewonderd. Ondanks alles ging jij altijd door, wist jij het negatieve om te draaien naar het positieve….zo knap.
En kijk waar je nu bent en staat, jij bent gaan doen waar je toen al zo goed in was, vertellen, spreken, motiveren en anderen laten geloven in hun eigen kracht.
Je bent een topvrouw