Wie ben ik?

Mijn leven heeft jarenlang in de overlevingsstand gestaan.
In 2014 eiste dat zijn tol en raakte ik de bodem van de put.

Ik zat fysiek, emotioneel en financieel volledig aan de grond, wist op geen enkele manier hoe ik daar uit moest komen en daarmee viel mijn leven op persoonlijk, sociaal én zakelijke vlak, als een kaartenhuis in elkaar.

Mijn relatie hield geen stand, mijn bedrijf ging failliet en ik raakte mijn huis kwijt. 
Het ergste vond ik nog mijn bedrijf waar ik mijn volledige hart en ziel in had gelegd. Een zeepmerk met maar liefst tweehonderd verkooppunten en een goedlopende webshop moest ik noodgedwongen stopzetten. Wat moest ik tegen mijn klanten, leveranciers en toeleveranciers zeggen? Wat moest ik tegen grote klanten als Parfumerie Douglas en Ici Paris, waar ik na jaren volhouden ze eindelijk had weten te enthousiasmeren om mijn zeep in hun filialen te verkopen?

Gewoon de waarheid.

En toen lag er een onbekend en, ik durf wel te zeggen, beangstigd pad voor me wat maakte dat ik met grote levensvragen kwam te zitten.

  • Waarom overkomen mij de dingen die mij overkomen?
  • Hoe kom ik hier uit?
  • Waarom ben ik hier eigenlijk?


Wat vooraf ging.
Op zeer jonge leeftijd scheidde mijn ouders (7) en op zeer jonge leeftijd (9) verloor ik mijn moeder aan borstkanker. Ook zij was haar moeder jong verloren, de geschiedenis had zich herhaald. En de geschiedenis bleef zich herhalen want ook ik werd als jonge vrouw geconfronteerd met borstkanker. En zelfs tot twee keer toe!
Op mijn 27e en mijn 35ste.

Zeven jaar later volgde weer een klap toen in 2013 mijn broer plotseling uit het leven stapte. Opnieuw stortte alles wat ik had opgebouwd in. Het bleek de druppel en raakte de bodem van de put. 

Het was 2014 en ik was net 41 geworden. Met de wetenschap dat ik niet verder kón zakken kon ik nog maar één ding doen en dat was de controle loslaten.
Waar kon ik nog op vertrouwen nu ik geen enkel referentiekader meer had?

Ik ontdekte mijn innerlijke kracht. Een onuitputtelijk bron die mij hielp om van de bodem van die put naar boven te komen. Een lange weg en elke beslissing werd gemaakt door mijn intuïtie. Uiteindelijk heb ik alles wat ik op de heenweg had meegemaakt heel simpel maar noodgedwongen opruimen en dan heb ik gedaan.

Ik nam noodgedwongen:

  • (eindelijk) de tijd om mijzelf écht te leren kennen.
  • afscheid van oude gevoelens, overtuigingen en nog veel meer.
  • afscheid van hoe ik geprogrammeerd (geconditioneerd) was

Nooit geweten dat we als mens zo veerkrachtig zijn!

Ik gooide alle onnodige ballast overboord. Ik drukte als het ware de reset-knop in.
Het voordeel was dat ik mijzelf volledig opnieuw kon uitvinden en programmeren.
Daar heb ik lang over gedaan maar wat ben ik dankbaar voor en vooral trots op hoe ik dan gedaan heb!

Er veranderde veel. Héél veel!

  • Ik woon sinds 2017 samen met een geweldige man en heb, ondanks dat ik zelf geen kans heb gehad om kinderen te krijgen, drie "bonus" dochters.
  • Ik ben Body Mind Release Therapeut en werk vanuit mijn eigen praktijk met mensen die net als ik de verantwoordelijkheid willen nemen om oude patronen te willen doorbreken.
  • Ik ben Keynote-Spreker op congressen, voor bedrijven en geef geregeld webinars.

Medio 2021 komt mijn eerste boek uit. Een boek waar je de kennis vindt om tegenslagen te boven te komen, over veerkracht én over het Zelfgenezend Vermogen.
Nu ik weet hoe veerkrachtig ik ben en dat angst geen goede raadgever is, heb ik altijd  vertrouwen. In alles!

Jouw lichamelijke en geestelijke gesteldheid zijn van onschatbare waarde en ze zijn vele malen sterker dan je op dit moment wellicht denkt. 

Zou je naar aanleiding van mijn verhaal contact met mij willen opnemen voor coaching of voor het boeken van een lezing, Neem dan gerust contact met mij op via mail of pak de telefoon en bel naar: 0646485229.

Warme groet,
Yvonne

 

REACTIES

Reactie plaatsen

Reacties

Narinder
3 jaar geleden

Wij hadden Yvonne uitgenodigd als spreker voor ons evenement Real Talk. Ik had Yvonne een keer horen spreken op een netwerk evenement en het viel mij op hoe zij een publiek mee kan krijgen met haar authentieke verhaal. Die speech duurde misschien 5 minuten maar ik was verkocht.

Tijdens Real Talk duurde het 40 minuten en in die tijd heeft ze vele mannen en vrouwen weten te inspireren met haar verhaal. De weg die zij heeft bewandeld van Nederland naar Frankrijk, haar persoonlijke situaties. Alles heel authentiek, met een duidelijke opbouw en structuur waardoor het publiek zich kan inleven.

Ik raad Yvonne aan als spreker voor mensen/organisaties die een authentiek persoon zoeken met een inspirerend verhaal die een publiek heel goed weet mee te nemen.

Heel erg bedankt Yvonne!

Carmaine Choy -Jansen
3 jaar geleden

Ik heb vandaag Yvonne's verhaal gehoord bij het event Real Talk. Haar verhaal heeft mij diep geraakt. Tegenslag na tegenslag maar niet opgeven was voor haar geen optie.
Haar eerlijkheid, kwetsbaarheid en haar geloof in haarzelf vind ik zo ontzettend mooi. Ik had een brok in mijn keel. Wat een kado om haar te horen spreken, inspirerend en zo motiverend.

Natasja
3 jaar geleden

Vandaag Yvonne haar verhaal gehoord bij real talk in Almere. Wat een inspirerende vrouw! Vooral het onderbuik gevoel is heel herkenbaar. Het heeft mij zeker stof tot nadenken gegeven over wat ik wil met mijn leven.

Diana Skelton
4 jaar geleden

I was impressed by Yvonne's hunger for knowledge and human connection.

Jan van der Meijden
4 jaar geleden

Wie Yvonne ooit heeft horen spreken vergeet haar nooit meer. Haar energie en sprankelende persoonlijkheid, maar ook haar kwetsbaarheid, tovert een glimlach op ieder gezicht. Goed voorbereid, intelligent en lief. Zij is de menselijke factor op een zakelijk evenement en creëert daardoor zowel letterlijk als figuurlijk waarde.

Debritu M. Lusteau
4 jaar geleden

I enjoyed the presentation at OndernemersPrijs Haaglanden. I was happy to see You Yvonne, and to listen to your TOUCHING story at Omarm Diversity Event. Debritu from Moyee coffee!!

Laura Jansen
4 jaar geleden

De dag brak aan dat ik naar het pitchmaster event ging op een zaterdag. De ochtend begon met Yvonne als spreker en dat zal ik in mijn leven niet vergeten. Yvonne heeft op het event haar persoonlijke- en bedrijfservaringen gedeeld. And believe me, daar gaan je haren van overeind staan. Zoveel terror kan een mens niet dragen zou je denken, maar yvonne heeft gewonnen; ze staat met beide benen op de grond. ze staat niet alleen rechtop maar weet haar verhaal/boodschap over te brengen. Yvonne is voor mij een mindset, een licht dat een plek verdient op het podium!

Laura Jansen

Annet Ruth Loos
4 jaar geleden

Yvonne heb ik in de tijd van Pure Buddha leren kennen, als een enthousiaste vrouw die andere motiveerde om er wat van te maken in het leven. Dat had je toen al in je zitten, prachtig vertellen kon je. Een echte doordouwer was je.
Yvonne, Ik heb jouw kracht altijd zo bewonderd. Ondanks alles ging jij altijd door, wist jij het negatieve om te draaien naar het positieve….zo knap.
En kijk waar je nu bent en staat, jij bent gaan doen waar je toen al zo goed in was, vertellen, spreken, motiveren en anderen laten geloven in hun eigen kracht.
Je bent een topvrouw